salata-kotopoulo-avocado
clock icon
35'

Σαλάτα με αβοκάντο και κοτόπουλο σε αραβική πίτα

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 3-4 φύλλα μαρουλιού ή σαλάτας
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 φιλέτα από βρασμένο ή ψημένο στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού ελιές ψιλοκομμένες
  • 4 αραβικές πίτες ελαφρά λαδωμένες
  • 2 αβοκάντο, σε μικρούς κύβους
  • χυμό από 1 λεμόνι για το αβοκάντο
  • Για τη σάλτσα μουστάρδας

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Tips

  • Παραλλαγή: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με 12 γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες ή 4 φέτες καπνιστό σολομό (θα αφαιρέσετε τότε τις ελιές, το σκόρδο και τη μουστάρδα από τη σάλτσα).

Μια ωραία πρόταση για ελαφρύ γεύμα. Η σάλτσα μουστάρδας της δίνει μια ωραία γευστική νότα. Προσοχή στο ψήσιμο του κοτόπουλου αν δεν το βράσετε και το ψήσετε στη σχάρα. Πρέπει να είναι ζουμερό και σωστά ψημένο.

Περιχύνετε πρώτα τους κύβους του αβοκάντο με χυμό από λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Ετοιμάζετε τη σάλτσα μουστάρδας: Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού.
Πλένετε και στραγγίζετε το μαρούλι ή τη σαλάτα και το ψιλοκόβετε ώστε να έχετε 2 φλιτζάνια περίπου.
Το ανακατεύετε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το φιλέτο από βρασμένο ή ψημένο κοτόπουλο και τις ελιές. Προσθέτετε και τους κύβους του αβοκάντο, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με τη σάλτσα μουστάρδας και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε ή τηγανίζετε τις αραβικές πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι ή απλά τις λαδώνετε ελαφρά παραλείποντας αυτό το στάδιο. Μοιράζετε το μίγμα με τη σαλάτα και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Περιχύνετε πρώτα τους κύβους του αβοκάντο με χυμό από λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Ετοιμάζετε τη σάλτσα μουστάρδας: Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού.

Βήμα 2

Πλένετε και στραγγίζετε το μαρούλι ή τη σαλάτα και το ψιλοκόβετε ώστε να έχετε 2 φλιτζάνια περίπου.

Βήμα 3

Το ανακατεύετε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το φιλέτο από βρασμένο ή ψημένο κοτόπουλο και τις ελιές. Προσθέτετε και τους κύβους του αβοκάντο, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με τη σάλτσα μουστάρδας και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 4

Ψήνετε ή τηγανίζετε τις αραβικές πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι ή απλά τις λαδώνετε ελαφρά παραλείποντας αυτό το στάδιο. Μοιράζετε το μίγμα με τη σαλάτα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Elena Jeffrey