salata_mamalakis
clock icon
20'

Σαλάτα με βαλεριάνα, ρόκα, αντίδια και καβουρδισμένο μπέικον

Υλικά

  • 300γρ. βαλεριάνα
  • 3 ματσάκια ρόκα
  • 3 ρίζες αντίδια
  • 6 φέτες μπέικον
  • 100γρ. καρυδόψιχα
  • Για το dressing

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ πετιμέζι
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό αλάτι

Μία όμορφη γιορτινή σαλάτα με βαλεριάνα, ρόκα, αντίδια και καβουρδισμένο μπέικον, που κερδίζει τις εντυπώσεις στο τραπέζι.

 

 

Πλένετε πολύ καλά όλα τα λαχανικά, χοντροκόβετε τη ρόκα και τα αντίδια με το χέρι σας και τα βάζετε όλα σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Κόβετε το μπέικον σε μικρά κομματάκια και τα καβουρδίζετε μέχρι να ξεροψηθούν και τα γίνουν τραγανά. Τα βγάζετε, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τα ρίχνετε πάνω στη σαλάτα.
Την ώρα του σερβιρίσματος ετοιμάζετε και το dressing: Στο μπλέντερ του μίξερ σας ρίχνετε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το βαλσαμικό ξίδι και το αλάτι. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Περιχύνετε τη σαλάτα και πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε πολύ καλά όλα τα λαχανικά, χοντροκόβετε τη ρόκα και τα αντίδια με το χέρι σας και τα βάζετε όλα σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

Βήμα 2

Κόβετε το μπέικον σε μικρά κομματάκια και τα καβουρδίζετε μέχρι να ξεροψηθούν και τα γίνουν τραγανά. Τα βγάζετε, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τα ρίχνετε πάνω στη σαλάτα.

Βήμα 3

Την ώρα του σερβιρίσματος ετοιμάζετε και το dressing: Στο μπλέντερ του μίξερ σας ρίχνετε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το βαλσαμικό ξίδι και το αλάτι. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Περιχύνετε τη σαλάτα και πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb