Το πεπόνι ταιριάζει πολύ με αλλαντικά κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες, όπως η μπρεζάολα. Σε αυτή τη σαλάτα προσθέτουμε και φρέσκα σύκα και για ακόμη πιο νόστιμη γεύση τυρομπαλάκια με ελληνικά τυριά.
Λιώνετε τη φέτα και το μανούρι και τα ανακατεύετε με το κατίκι Δομοκού. Πλάθετε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος μικρού καρυδιού.
Κόβετε το πεπόνι μπαλάκια (με το ειδικό εργαλείο) ή σε μικρούς κύβους. Κόβετε τα σύκα στα τέσσερα.
Βάζετε σε σαλατιέρα τα φρούτα, τα μπαλάκια του τυριού, τις ελιές και τέλος την μπρεζάολα. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύετε ελαφρά. Πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey
Διαδικασία
Βήμα 1
Λιώνετε τη φέτα και το μανούρι και τα ανακατεύετε με το κατίκι Δομοκού. Πλάθετε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος μικρού καρυδιού.
Βήμα 2
Κόβετε το πεπόνι μπαλάκια (με το ειδικό εργαλείο) ή σε μικρούς κύβους. Κόβετε τα σύκα στα τέσσερα.
Βήμα 3
Βάζετε σε σαλατιέρα τα φρούτα, τα μπαλάκια του τυριού, τις ελιές και τέλος την μπρεζάολα. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύετε ελαφρά. Πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.
Βήμα 4
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey