Μια ντοματοσαλάτα μπορεί να μεταμορφωθεί σε πλήρες γεύμα. Το ξεχωριστό καλύμνιο μιρμιζέλι είναι μία από τις πιο πλούσιες σαλάτες της νησιώτικης παράδοσης που αξίζει να δοκιμάσετε.
Αλατίζετε καλά τη μελιτζάνα, τη ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και την ψήνετε στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Σπάτε την κριθαροκουλούρα σε μια σαλατιέρα, προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα και ραντίζετε με το μισό λάδι.
Πασπαλίζετε με το θρούμπι, προσθέτετε τη μισή κοπανιστή και ανακατεύετε πολύ καλά.
Από πάνω ρίχνετε τις μελιτζάνες, το αγγουράκι, την κομμένη ντομάτα, την υπόλοιπη κοπανιστή, τις αντζούγιες και τις ελιές. Πασπαλίζετε με λίγο θρούμπι, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Φωτογραφίες - Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατίζετε καλά τη μελιτζάνα, τη ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και την ψήνετε στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 2
Σπάτε την κριθαροκουλούρα σε μια σαλατιέρα, προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα και ραντίζετε με το μισό λάδι.
Βήμα 3
Πασπαλίζετε με το θρούμπι, προσθέτετε τη μισή κοπανιστή και ανακατεύετε πολύ καλά.
Βήμα 4
Από πάνω ρίχνετε τις μελιτζάνες, το αγγουράκι, την κομμένη ντομάτα, την υπόλοιπη κοπανιστή, τις αντζούγιες και τις ελιές. Πασπαλίζετε με λίγο θρούμπι, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Βήμα 5
Φωτογραφίες - Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook