20190218105835_salata-ceasar-me-paximadi
clock icon
30'

Σαλάτα Caesar με κριθαρένια παξιμαδάκια

Υλικά

  • 1 φιλέτο κοτόπουλου, σε φέτες (γύρω στα 300γρ.)
  • 1 φλιτζάνι παξιμαδάκια κριθαρένια
  • 2 κουτ. σούπας γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • τρυφερά φύλλα μαρουλιού, καλά πλυμένα
  • αλάτι
  • Για το dressing

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 αντζούγιες ξαλμυρισμένες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα

Προσαρμόζουμε τη μυθική σαλάτα του Καίσαρα στα ελληνικά δεδομένα, αντικαθιστώντας την παρμεζάνα με γραβιέρα και τα κρουτόν με τραγανά παξιμαδάκια.

Αλατίζετε τις φέτες του κοτόπουλου και τις ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι, να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε σε πιάτο και τις κρατάτε στην άκρη.
Κόβετε το μαρούλι με τα χέρια σε μικρά κομμάτια και το βάζετε σε σαλατιέρα.
Ετοιμάζετε το dressing: Χτυπάτε στο μπλέντερ τη μαγιονέζα με το σκόρδο και τις αντζούγιες, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής σάλτσα.
Τοποθετείτε πάνω από το μαρούλι τα ψημένα φιλετάκια του κοτόπουλου, πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και σκορπάτε τα κριθαρένια παξιμαδάκια. Περιχύνετε με το dressing που ετοιμάσατε και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Στέλιος Κρεβατόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατίζετε τις φέτες του κοτόπουλου και τις ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι, να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε σε πιάτο και τις κρατάτε στην άκρη.

Βήμα 2

Κόβετε το μαρούλι με τα χέρια σε μικρά κομμάτια και το βάζετε σε σαλατιέρα.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε το dressing: Χτυπάτε στο μπλέντερ τη μαγιονέζα με το σκόρδο και τις αντζούγιες, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής σάλτσα.

Βήμα 4

Τοποθετείτε πάνω από το μαρούλι τα ψημένα φιλετάκια του κοτόπουλου, πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και σκορπάτε τα κριθαρένια παξιμαδάκια. Περιχύνετε με το dressing που ετοιμάσατε και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Στέλιος Κρεβατόπουλος