mikri-sardeles

Υλικά

  • 20 σαρδέλες πολύ φρέσκες
  • 4 κουτ. σούπας αλάτι ημίχονδρο
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • 3 κουτ. σούπας ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Ένας τσιπουρομεζές με περουβιανό αέρα! Οι σαρδέλες ψήνονται σε χοντρό αλάτι και περιχύνονται με ένα μίγμα από σταφίδες, ελαιόλαδο, λάιμ, ντομάτα και κρεμμύδι.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις σαρδέλες ολόκληρες με το χοντρό αλάτι και τις βάζετε σε τάπερ στο ψυγείο για 3 ώρες.
Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνετε και αυτά στο ψυγείο.
Ανοίγετε και καθαρίζετε τις σαρδέλες από τα κεφάλια, τα εντόσθια και το κόκκαλο, αφήνοντας το δέρμα. Τις ξεπλένετε, τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας, βάζετε μέσα στην καθεμία από 1 κουταλιά της σούπας μίγμα και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις σαρδέλες ολόκληρες με το χοντρό αλάτι και τις βάζετε σε τάπερ στο ψυγείο για 3 ώρες.

Βήμα 2

Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνετε και αυτά στο ψυγείο.

Βήμα 3

Ανοίγετε και καθαρίζετε τις σαρδέλες από τα κεφάλια, τα εντόσθια και το κόκκαλο, αφήνοντας το δέρμα. Τις ξεπλένετε, τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας, βάζετε μέσα στην καθεμία από 1 κουταλιά της σούπας μίγμα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση