seftalies
clock icon
35'

Σεφταλιές

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά χοιρινό
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 250γρ. κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • λίγη κανέλα (προαιρετικά)
  • 1 κιλό μπόλιες

Όταν σκεφτόμαστε κυπριακή κουζίνα, οι σεφταλιές είναι το πρώτο φαγητό που μας έρχεται στο μυαλό! Τα λαχταριστά μπιφτέκια, τυλίγονται σε μπόλια και σερβίρονται με τηγανητές πατάτες ή γεμίζουν κυπριακές πίτες.

Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τους δύο κιμάδες. Προσθέτετε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την κανέλα αν χρησιμοποιήσετε, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Πλάθετε το μίγμα του κιμά σε μπιφτέκια και τυλίγετε το κάθε ένα σε ένα κομμάτι μπόλιας.

Ψήνετε τις σεφταλιές στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τους δύο κιμάδες. Προσθέτετε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την κανέλα αν χρησιμοποιήσετε, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Πλάθετε το μίγμα του κιμά σε μπιφτέκια και τυλίγετε το κάθε ένα σε ένα κομμάτι μπόλιας.

Βήμα 4

Ψήνετε τις σεφταλιές στο γκριλ ή στα κάρβουνα.