keik
clock icon
1:30'

Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 330 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακιά
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 450 γρ. ωμά παντζάρια τριμμένα
  • 150 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγη ζάχαρη άχνη

Και κάπως έτσι το παίδι σας τρώει το παντζάρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε το πατζάρι και την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα και τη βανίλια.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή σε μία φόρμα (τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει) και ψήνουμε για 50-60 λεπτά (το κέικ είναι έτοιμο όταν τοποθετούμε μέσα μία οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή).
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη (προαιρετικά).

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Βήμα 3

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά για 3 λεπτά.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Βήμα 5

Προσθέτουμε το πατζάρι και την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα και τη βανίλια.

Βήμα 6

Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή σε μία φόρμα (τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει) και ψήνουμε για 50-60 λεπτά (το κέικ είναι έτοιμο όταν τοποθετούμε μέσα μία οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή).

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη (προαιρετικά).