mikri-souvlakia

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι φιλέτο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους των 15-20γρ.
  • Για τη μαρινάδα

  • 250γρ. σάλτσα σόγιας
  • 250γρ. νερό
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 20γρ. τζίντζερ
  • 30γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 50γρ. σκόρδο
  • 60γρ. χυμό λάιμ

Και ποιος δεν αγαπά τα μοσχαρίσια σουβλάκια; Ειδικά αυτά που μαρινάρονται με ένα μίγμα από σόγια, τζίντζερ και σκόρδο θα σας ενθουσιάσουν!

Ρίχνετε σε μία κατσαρόλα τη σόγια, το νερό, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το χυμό λάιμ. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αφήνετε τη μαρινάδα να κρυώσει.
Στο μεταξύ περνάτε σε καλαμάκια για σουβλάκια από 5-6 κομμάτια μοσχάρι.
Τοποθετείτε τα σουβλάκια σε μπολ και τα σκεπάζετε με τη μαρινάδα. Τα αφήνετε σκεπασμένα στο ψυγείο για 8 ώρες.
Στεγνώνετε καλά τα σουβλάκια και τα ψήνετε στη σχάρα, σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο στους 180οC. Το πόσο ψημένα θα είναι (ελαφρά, μέτρια ή καλά ψημένα), εξαρτάται από το πώς προτιμάτε εσείς το κρέας σας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε σε μία κατσαρόλα τη σόγια, το νερό, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το χυμό λάιμ. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αφήνετε τη μαρινάδα να κρυώσει.

Βήμα 2

Στο μεταξύ περνάτε σε καλαμάκια για σουβλάκια από 5-6 κομμάτια μοσχάρι.

Βήμα 3

Τοποθετείτε τα σουβλάκια σε μπολ και τα σκεπάζετε με τη μαρινάδα. Τα αφήνετε σκεπασμένα στο ψυγείο για 8 ώρες.

Βήμα 4

Στεγνώνετε καλά τα σουβλάκια και τα ψήνετε στη σχάρα, σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο στους 180οC. Το πόσο ψημένα θα είναι (ελαφρά, μέτρια ή καλά ψημένα), εξαρτάται από το πώς προτιμάτε εσείς το κρέας σας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey