20181207133923_soupa-pantzari
clock icon
1:20'

Σούπα παντζαριού με σταγόνες μπλε τυριού και καραμελωμένα καρύδια

Υλικά

  • 1 κιλό παντζάρια
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 φλιτζάνι Arla Κρέμα Γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
  • 50γρ. μπλε τυρί Castello® Danablu
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 200γρ. καρυδόψιχα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • αλάτι, πιπέρι λευκό

Με εντυπωσιακό χρώμα και ντελικάτες πινελιές, αυτή η σούπα είναι ιδανική για να ανοίξει το γιορτινό τραπέζι. Το μπλε τυρί εδώ εμφανίζεται στην πιο φίνα εκδοχή του. Επιλέξαμε υψηλής ποιότητας προϊόντα Arla και αγγίξαμε την τελειότητα!

Πλένετε καλά τα παντζάρια, αφαιρείτε τα φύλλα και τις ρίζες και τα βράζετε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε μικρούς κύβους.
Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Αδειάζετε τον πολτό σε μια κατσαρόλα και τον αραιώνετε με τον χυμό πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και αφήνετε να πάρει μια βράση. Περνάτε τον πολτό από σουρωτήρι να γίνει βελούδινος.
Τον ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε την Κρέμα Γάλακτος. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα, την αραιώνετε με λίγο νερό. Τη διατηρείτε ζεστή μέχρι να σερβίρετε.
Χτυπάτε στο multi ή το μπλέντερ το Μπλε Τυρί μαζί με το γάλα. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολάκι.
Για τα καραμελωμένα καρύδια: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο και σοτάρετε τα καρύδια ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα καρύδια. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε λαδόκολλα.
Μοιράζετε ζεστή τη σούπα σε βαθιά πιάτα ή μπολ και με ένα κουταλάκι σκορπάτε την κρέμα του μπλε τυριού από πάνω να κάνει μικρούς κύκλους. Τοποθετείτε με προσοχή 4-5 κομματάκια καρυδόψιχα να μη βουλιάξουν και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία - Food Stytling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε καλά τα παντζάρια, αφαιρείτε τα φύλλα και τις ρίζες και τα βράζετε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε μικρούς κύβους.

Βήμα 2

Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Αδειάζετε τον πολτό σε μια κατσαρόλα και τον αραιώνετε με τον χυμό πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και αφήνετε να πάρει μια βράση. Περνάτε τον πολτό από σουρωτήρι να γίνει βελούδινος.

Βήμα 3

Τον ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε την Κρέμα Γάλακτος. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα, την αραιώνετε με λίγο νερό. Τη διατηρείτε ζεστή μέχρι να σερβίρετε.

Βήμα 4

Χτυπάτε στο multi ή το μπλέντερ το Μπλε Τυρί μαζί με το γάλα. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολάκι.

Βήμα 5

Για τα καραμελωμένα καρύδια: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο και σοτάρετε τα καρύδια ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα καρύδια. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε λαδόκολλα.

Βήμα 6

Μοιράζετε ζεστή τη σούπα σε βαθιά πιάτα ή μπολ και με ένα κουταλάκι σκορπάτε την κρέμα του μπλε τυριού από πάνω να κάνει μικρούς κύκλους. Τοποθετείτε με προσοχή 4-5 κομματάκια καρυδόψιχα να μη βουλιάξουν και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία - Food Stytling: Αντωνία Κατή