spaggetti kolokuthiounew
clock icon
15'

«Σπαγγέτι» κολοκυθιών με σάλτσα αβοκάντο και κάρι

Υλικά

  • ½ αβοκάντο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 4-5 μέτρια κολοκυθάκια
  • 2 φλιτζάνια κάσιους ωμά
  • 200ml νερό καρύδας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. γλυκού κάρι
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα τσίλι
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό
  • λίγο σουσάμι για το σερβίρισμα

Tips

  • Νερό καρύδας και πάστα τσίλι θα βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Πάστα τσίλι θα βρείτε και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Χορταστική, υγιεινή και θρεπτική σαλάτα με κολοκυθάκια και σάλτσα αβοκάντο. Πασπαλίζετε στο τέλος με σουσάμι.

Καθαρίζετε το αβοκάντο, το κόβετε σε μικρούς κύβους και ραντίζετε με τον χυμό του λεμονιού. Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια και κόβετε τις άκρες τους. Τα κόβετε σε σπαγγέτι με τον σπιράλ κόφτη λαχανικών (spiralizer).

Σε ένα μπλέντερ βάζετε τα κάσιους, το νερό καρύδας, το σκόρδο, το αβοκάντο, το κάρι, την πάστα τσίλι, το πιπέρι και το αλάτι.
Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και απαλή κρέμα.

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το σπαγγέτι κολοκυθιών, προσθέτετε την κρέμα αβοκάντο και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε το αβοκάντο, το κόβετε σε μικρούς κύβους και ραντίζετε με τον χυμό του λεμονιού. Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια και κόβετε τις άκρες τους. Τα κόβετε σε σπαγγέτι με τον σπιράλ κόφτη λαχανικών (spiralizer).

Βήμα 2

Σε ένα μπλέντερ βάζετε τα κάσιους, το νερό καρύδας, το σκόρδο, το αβοκάντο, το κάρι, την πάστα τσίλι, το πιπέρι και το αλάτι.
Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και απαλή κρέμα.

Βήμα 3

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το σπαγγέτι κολοκυθιών, προσθέτετε την κρέμα αβοκάντο και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση