makaronia-manitaria
clock icon
40'

Σπαγγέτι με σάλτσα μανιταριών

Υλικά

  • 500γρ. Μακαρόνια Σπαγγέτι Νο 10 ΟΜΙΚΡΟΝ
  • 250γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 250γρ. μανιτάρια καμπανούλες
  • 100γρ. μανιτάρια portobello, σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • ροζ πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τα μακαρόνια
  • κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Απολαυστική μακαρονάδα που στο γιορτινό τραπέζι θα εντυπωσιάσει με τον πληθωρικό της χαρακτήρα. Τα ζυμαρικά ΟΜΙΚΡΟΝ σε συνδυασμό με την φρέσκια πρώτη ύλη δίνουν ένα εντυπωσιακό γευστικό αποτέλεσμα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ροζ πιπέρι και το αλατοπίπερο και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι τα μανιτάρια να μαγειρευτούν.
Ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βράζετε τα μακαρόνια al dente.
Με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας τα βγάζετε από την κατσαρόλα χωρίς να τα σουρώσετε και τα βάζετε σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ. Τα περιχύνετε με ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε και τη σάλτσα, ανακατεύετε μια ακόμη φορά και σερβίρετε τη μακαρονάδα σε πιάτα ζεστή πασπαλίζοντας με το κεφαλοτύρι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ροζ πιπέρι και το αλατοπίπερο και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι τα μανιτάρια να μαγειρευτούν.

Βήμα 2

Ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 3

Βράζετε τα μακαρόνια al dente.

Βήμα 4

Με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας τα βγάζετε από την κατσαρόλα χωρίς να τα σουρώσετε και τα βάζετε σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ. Τα περιχύνετε με ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε και τη σάλτσα, ανακατεύετε μια ακόμη φορά και σερβίρετε τη μακαρονάδα σε πιάτα ζεστή πασπαλίζοντας με το κεφαλοτύρι.