clock icon
45'

Σπανακοταρτάκια στο πι και φι

Υλικά

  • 4 φύλλα κρούστας
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (100 ml)
  • Για τη γέμιση

  • 200γρ. σπανάκι πλυμένο, στεγνωμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη (προτιμήστε σκληρή για να τριφτεί εύκολα)
  • 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα (ή κατίκι)
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μπαίνουν με την ίδια ευκολία στο μπουφέ του πάρτι, στο καλαθάκι για το σχολείο ή το πικ νικ και το τάπερ του γραφείου. Αυτά τα αρωματικά και νόστιμα σπανακοταρτάκια ετοιμάζονται και τρώγονται πολύ γρήγορα.

Σε ένα μπολ βάζετε το ψιλοκομμένο σπανάκι, το αλατίζετε και το τρίβετε καλά με τα χέρια να μαλακώσει. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη φέτα, το τυρί κρέμα, τον άνηθο, το μπέικιν πάουντερ, τα αβγά χτυπημένα με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη γέμιση κατά μέρος.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε 12 κομμάτια το καθένα. Λαδώνετε ένα ταψάκι με 12 υποδοχές για muffins και στρώνετε μέσα σε κάθε υποδοχή από 4 κομμάτια φύλλο, λαδώνοντας τα ένα προς ένα.
Γεμίζετε με το μίγμα της γέμισης, βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 25 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση. Σερβίρετε τα σπανακοταρτάκια ζεστά ή χλιαρά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζετε το ψιλοκομμένο σπανάκι, το αλατίζετε και το τρίβετε καλά με τα χέρια να μαλακώσει. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη φέτα, το τυρί κρέμα, τον άνηθο, το μπέικιν πάουντερ, τα αβγά χτυπημένα με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη γέμιση κατά μέρος.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε 12 κομμάτια το καθένα. Λαδώνετε ένα ταψάκι με 12 υποδοχές για muffins και στρώνετε μέσα σε κάθε υποδοχή από 4 κομμάτια φύλλο, λαδώνοντας τα ένα προς ένα.

Βήμα 3

Γεμίζετε με το μίγμα της γέμισης, βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 25 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση. Σερβίρετε τα σπανακοταρτάκια ζεστά ή χλιαρά.