tarta sardela
clock icon
45'

Τάρτα με σαρδελάκια του κουτιού

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 50ml γάλα
  • 120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 200γρ. σαρδέλες του κουτιού σε σάλτσα ντομάτας
  • 1 ματσάκι μικρό μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι

Tips

  • Αντί για σαρδέλες μπορείτε να βάλετε τόνο ή σκουμπρί σε σάλτσα ντομάτα. Από αρώματα, βάζετε ό,τι σας βρίσκεται. Εκτός από τον μαϊντανό, ταιριάζει ο ξερός και ο φρέσκος βασιλικός, το ξερό ή φρέσκο θυμάρι και η ρίγανη, η ματζουράνα, αλλά και ο ξερός δυόσμος.

Μια τάρτα, εύκολη, γρήγορη, νόστιμη. Κι ένας ταχύτατος τσιπουρομεζές επίσης!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το αλεύρι και το τυρί. Προσθέτετε στο μίγμα τις σαρδέλες με τη σάλτσα τους και τον μαϊντανό.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια ταρτιέρα και αδειάζετε ομοιόμορφα το μείγμα στη βάση της. Ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η ζύμη.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το αλεύρι και το τυρί. Προσθέτετε στο μίγμα τις σαρδέλες με τη σάλτσα τους και τον μαϊντανό.

Βήμα 2

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια ταρτιέρα και αδειάζετε ομοιόμορφα το μείγμα στη βάση της. Ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η ζύμη.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή