μikri-tarta-me-sfoliata-xrisi-zimi-IMG_0334
clock icon
1:10'

Τάρτα με σφολιάτα, πιπεριές πολύχρωμες, φέτα και ανθότυρο

Υλικά

  • 1 πακέτο ζύμη σφολιάτα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε μπαστουνάκια
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε μπαστουνάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε μπαστουνάκια
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 250γρ. φέτα
  • 250γρ. ανθότυρο
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • μαϊντανό + δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Μια πολύ νόστιμη τάρτα με πολύχρωμη γέμιση που ταιριάζει υπέροχα και στο πασχαλινό τραπέζι.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και λαδώνετε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Στρώνετε με το πρώτο φύλλο σφολιάτας τον πάτο και τα πλαϊνά του σκεύους. Τρυπάτε με πιρούνι τη ζύμη, σκεπάζετε με μεμβράνη, ακουμπάτε από πάνω φασόλια για βάρος και την προψήνετε για 15 λεπτά.
Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι που έχει κάψει καλά ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρετε για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σε ένα μπολ λιώνετε με ένα πιρούνι τη φέτα και το ανθότυρο και τα ανακατεύετε με το γάλα και τα αβγά. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα, προσθέτετε τα μισά ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.
Αφού βγάλετε την τάρτα από τον φούρνο, πετάτε τη μεμβράνη και τα φασόλια και την αφήνετε να κρυώσει λίγο. Κατόπιν, απλώνετε πάνω το μίγμα των τυριών. Αλατοπιπερώνετε το μίγμα με τις σοταρισμένες πιπεριές και πασπαλίζετε από πάνω με τον υπόλοιπο μαϊντανό και δυόσμο. Κόβετε με το ειδικό ροδάκι το δεύτερο φύλλο ζύμης σε λωρίδες και τις τοποθετείτε πάνω από τις πιπεριές, στερεώνοντάς τις στο κάτω προψημένο φύλλο, σχηματίζοντας ρόμβους. Τέλος, αλείφετε με αβγό τις λωρίδες ζύμης.
Ψήνετε την τάρτα για 35 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα. Σερβίρεται χλιαρή σε τετράγωνα κομμάτια.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και λαδώνετε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Στρώνετε με το πρώτο φύλλο σφολιάτας τον πάτο και τα πλαϊνά του σκεύους. Τρυπάτε με πιρούνι τη ζύμη, σκεπάζετε με μεμβράνη, ακουμπάτε από πάνω φασόλια για βάρος και την προψήνετε για 15 λεπτά.

Βήμα 2

Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι που έχει κάψει καλά ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρετε για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ λιώνετε με ένα πιρούνι τη φέτα και το ανθότυρο και τα ανακατεύετε με το γάλα και τα αβγά. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα, προσθέτετε τα μισά ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 4

Αφού βγάλετε την τάρτα από τον φούρνο, πετάτε τη μεμβράνη και τα φασόλια και την αφήνετε να κρυώσει λίγο. Κατόπιν, απλώνετε πάνω το μίγμα των τυριών. Αλατοπιπερώνετε το μίγμα με τις σοταρισμένες πιπεριές και πασπαλίζετε από πάνω με τον υπόλοιπο μαϊντανό και δυόσμο. Κόβετε με το ειδικό ροδάκι το δεύτερο φύλλο ζύμης σε λωρίδες και τις τοποθετείτε πάνω από τις πιπεριές, στερεώνοντάς τις στο κάτω προψημένο φύλλο, σχηματίζοντας ρόμβους. Τέλος, αλείφετε με αβγό τις λωρίδες ζύμης.

Βήμα 5

Ψήνετε την τάρτα για 35 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα. Σερβίρεται χλιαρή σε τετράγωνα κομμάτια.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή