clock icon
50'

Τουρλού (ρατατούιγ) με κοτόπουλο

Υλικά

  • 1 κιλό Κοτόπουλο Νιτσιάκος χωρίς κόκαλα, σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 πατάτες σε κύβους
  • 2 μελιτζάνες σε κύβους
  • 2 κολοκύθια, σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200ml ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι

Το Κοτόπουλο Νιτσιάκος συνδυάζεται αρμονικά με τα λαχανικά, δίνοντας ένα πολύ γευστικό πιάτο για κάθε ημέρα της εβδομάδας.

Αφήνετε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζετε καλά και τις στεγνώνετε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε και το σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.
Στο ίδιο σκεύος σοτάρετε τις πατάτες για 4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτά ακόμη.
Ρίχνετε το κοτόπουλο πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μια δυο φορές. Προσθέτετε τον μαϊντανό, περιχύνετε με τον ζωμό, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε μέχρι το φαγητό να μείνει με ελάχιστο ζωμό, να ψηθεί το κοτόπουλο και τα λαχανικά να βράσουν αλλά να μην διαλυθούν. Ανακινείτε την κατσαρόλα ανά διαστήματα να μην κολλήσουν τα λαχανικά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό επιπλέον κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα και πασπαλίζετε με ρίγανη.

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφήνετε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζετε καλά και τις στεγνώνετε.

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε και το σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.

Βήμα 3

Στο ίδιο σκεύος σοτάρετε τις πατάτες για 4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτά ακόμη.

Βήμα 4

Ρίχνετε το κοτόπουλο πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μια δυο φορές. Προσθέτετε τον μαϊντανό, περιχύνετε με τον ζωμό, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε μέχρι το φαγητό να μείνει με ελάχιστο ζωμό, να ψηθεί το κοτόπουλο και τα λαχανικά να βράσουν αλλά να μην διαλυθούν. Ανακινείτε την κατσαρόλα ανά διαστήματα να μην κολλήσουν τα λαχανικά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό επιπλέον κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Βήμα 5

Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα και πασπαλίζετε με ρίγανη.