Vegan chocolate beet cake with avocado frosting, decorated with nuts and seeds. Copy space
clock icon
20'

Τούρτα σοκολατίνα με ξηρούς καρπούς

Υλικά

Πιο εύκολη τούρτα δεν έχετε φτιάξει ξανά! Θα χρειαστείτε Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ και μερικά ακόμη υλικά και έτοιμο το εντυπωσιακό γλυκό σας!

Τοποθετούμε σε μία πιατέλα τη μία Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ και ραντίζουμε με Σιρόπι Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ.
Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Πραλίνα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο και ανακατεύουμε μέσα τα 2/3 από τα αμύγδαλα. Κρατάμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα για τη διακόσμηση.
Απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας επάνω στο ένα κομμάτι παντεσπάνι και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Ραντίζουμε με Σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Για την επικάλυψη: Ψιλοκόβουμε την Κουβερτούρα 65% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και τη βάζουμε σε μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα, μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και γλασάρουμε την επιφάνεια της τούρτας. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα που έχουμε κρατήσει και προσθέτουμε εάν θέλουμε και άλλους ξηρούς καρπούς ή και ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Τοποθετούμε σε μία πιατέλα τη μία Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ και ραντίζουμε με Σιρόπι Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ.

Βήμα 2

Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Πραλίνα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο και ανακατεύουμε μέσα τα 2/3 από τα αμύγδαλα. Κρατάμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα για τη διακόσμηση.

Βήμα 3

Απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας επάνω στο ένα κομμάτι παντεσπάνι και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Ραντίζουμε με Σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Βήμα 4

Για την επικάλυψη: Ψιλοκόβουμε την Κουβερτούρα 65% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και τη βάζουμε σε μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα, μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και γλασάρουμε την επιφάνεια της τούρτας. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα που έχουμε κρατήσει και προσθέτουμε εάν θέλουμε και άλλους ξηρούς καρπούς ή και ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα.