kritsinia_gluten free
clock icon
40'

Τραγανά κριτσίνια χωρίς γλουτένη

Υλικά

  • 300γρ. Φαρίνα Χωρίς Γλουτένη Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 100ml γάλα
  • 50ml νερό
  • 50ml ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • σουσάμι ωμό
  • σπόροι chia

Τα κριτσίνια είναι από τα καλύτερα σνακ για το σχολείο, το γραφείο, τη βόλτα ή για να συνοδεύσουν ένα πλατό τυριών ή αλλαντικών. Στη gluten-free εκδοχή τους φτιάχνονται εύκολα με Φαρίνα Χωρίς Γλουτένη των Μύλων Αγίου Γεωργίου.

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη φαρίνα, το γάλα, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν.
Αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου, σκεπασμένο με μία πετσέτα ή με μεμβράνη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε τη ζύμη, κόβετε σε μπαστουνάκια τα κριτσίνια και πασπαλίζετε με σουσάμι ή σπόρους chia. Μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε τα κριτσίνια για 15 λεπτά, να ροδίσουν.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη φαρίνα, το γάλα, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2

Αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου, σκεπασμένο με μία πετσέτα ή με μεμβράνη.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε τη ζύμη, κόβετε σε μπαστουνάκια τα κριτσίνια και πασπαλίζετε με σουσάμι ή σπόρους chia. Μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε τα κριτσίνια για 15 λεπτά, να ροδίσουν.