cake-me-vatomoura-shutterstock_221997547
clock icon
50'

Υγρό κέικ σοκολάτας με βατόμουρα

Υλικά

  • 450γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη
  • 250γρ. βούτυρο
  • 8 αβγά
  • 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 300γρ. βατόμουρα διάφορα
  • 100ml κρέμα γάλακτος

Tips

  • Αντί για βατόμουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φράουλες κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα, ανάλογα το μέγεθος.

Αν στη σοκολάτα αντιστέκεστε δύσκολα, σε αυτό το κέικ θα υποταχτείτε επί τόπου. Η Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ στη ζύμη και την επικάλυψη είναι η λεπτομέρεια που το κάνει να υπερέχει με διαφορά…

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Λιώνετε τα 350γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με το βούτυρο σε μπεν-μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
Στο μεταξύ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι το μίγμα να διογκωθεί.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο σταδιακά ανακατεύοντας με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα με τα αβγά. Στη συνέχεια προσθέτετε τμηματικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι διαμ. 28εκ. ή μια κανονική φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και ρίχνετε μέσα το μίγμα του κέικ. Σκορπάτε εδώ κι εκεί 100γρ. περίπου από τα βατόμουρα και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά.
Ξεφορμάρετε το κέικ και αφήνετε να κρυώσει. Ζεσταίνετε τότε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε μέσα την υπόλοιπη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε να λιώσει και περιμένετε να πήξει λίγο ώστε να μην τρέχει πολύ. Περιχύνετε με αυτή το κέικ και διακοσμείτε με τα υπόλοιπα βατόμουρα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Λιώνετε τα 350γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με το βούτυρο σε μπεν-μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα 2

Στο μεταξύ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι το μίγμα να διογκωθεί.

Βήμα 3

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο σταδιακά ανακατεύοντας με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα με τα αβγά. Στη συνέχεια προσθέτετε τμηματικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 4

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι διαμ. 28εκ. ή μια κανονική φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και ρίχνετε μέσα το μίγμα του κέικ. Σκορπάτε εδώ κι εκεί 100γρ. περίπου από τα βατόμουρα και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά.

Βήμα 5

Ξεφορμάρετε το κέικ και αφήνετε να κρυώσει. Ζεσταίνετε τότε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε μέσα την υπόλοιπη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε να λιώσει και περιμένετε να πήξει λίγο ώστε να μην τρέχει πολύ. Περιχύνετε με αυτή το κέικ και διακοσμείτε με τα υπόλοιπα βατόμουρα.