fasoulomakarona
clock icon
60'

Φασουλομακάρονα

Υλικά

  • 250γρ. φασόλια ψιλά, μουσκεμένα από το προηγούμενο βράδυ
  • 250γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 250γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Όσπρια και λαχανικά συνδυάζονται πολύ συχνά σε ένα άκρως θρεπτικό πιάτο.

Βράζετε τα φασόλια σε άφθονο νερό για περίπου 45λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και κρατάτε το ζωμό τους.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτετε την ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά.
Προσθέτετε τα φασόλια, το κοφτό μακαρονάκι και αρκετό από το ζωμό των φασολιών, για να βράσει και το ζυμαρικό.
Σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα μακαρόνια και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό με μια πλούσια σαλάτα εποχής.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα φασόλια σε άφθονο νερό για περίπου 45λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και κρατάτε το ζωμό τους.

Βήμα 2

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτετε την ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτετε τα φασόλια, το κοφτό μακαρονάκι και αρκετό από το ζωμό των φασολιών, για να βράσει και το ζυμαρικό.

Βήμα 4

Σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα μακαρόνια και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό με μια πλούσια σαλάτα εποχής.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή