MIKRI-xantres-fournou-2
clock icon
1:55'

Φασόλια χάντρες στο φούρνο

Υλικά

  • 1 κιλό φασόλια χάντρες
  • 120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 500γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό και 2-3 πατάτες, χοντροκομμένες, που συνδυάζονται ωραία με τα φασόλια.

Οι μοναδικές χάντρες ψήνονται στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό, τόσο τρυφερές και νόστιμες είναι σκέτο γλύκισμα!

Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σέλινο και τα καρότα για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε τα φασόλια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και περίπου 1 λίτρο νερό, να καλυφθούν τα υλικά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Μεταφέρετε το φαγητό σε γάστρα ή ταψί, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Φωτογραφία-Food styling: Εύα Μονοχάρη- Funky Cook

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σέλινο και τα καρότα για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα φασόλια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και περίπου 1 λίτρο νερό, να καλυφθούν τα υλικά.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Μεταφέρετε το φαγητό σε γάστρα ή ταψί, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Φωτογραφία-Food styling: Εύα Μονοχάρη- Funky Cook