houmous-fetas
clock icon
30'

Χούμους φέτας με τραγανές πίτες

Υλικά

    Για το χούμους

  • 250γρ. φέτας σε τρίμματα
  • 3 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 4 κουτ. σούπας νερό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 100γρ. στραγάλια αλεσμένα
  • Για το σερβίρισμα

  • 6 πίτες για σουβλάκι κομμένες σε τρίγωνα
  • ½ κουτ. σούπας κόλιανδρο σε σπόρους, σπασμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο

Tips

  • Όταν φτιάχνετε χούμους, πρέπει να έχετε πάντα λίγο παραπάνω χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και ταχίνι, γιατί μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον ποσότητα από κάποιο υλικό, μέχρι να πετύχετε τη γεύση της αρεσκείας σας.

Μια πικάντικη, πεντανόστιμη παραλλαγή του χούμους για όλες τις περιστάσεις, που έχει την τιμητική της την Κυριακή της Τυρινής.

Βάζετε στο μπλέντερ τη φέτα, το ταχίνι, το νερό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, 6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, πιπέρι και πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Αδειάζετε το χούμους σε ένα μπολ, προσθέτετε το θυμάρι, τα αλεσμένα στραγάλια, ανακατεύετε και φυλάτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Βάζετε τις πίτες σε ένα ταψί, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τραγανές. Σερβίρετε το χούμους μαζί με τις τραγανές πίτες.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε στο μπλέντερ τη φέτα, το ταχίνι, το νερό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, 6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, πιπέρι και πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Βήμα 2

Αδειάζετε το χούμους σε ένα μπολ, προσθέτετε το θυμάρι, τα αλεσμένα στραγάλια, ανακατεύετε και φυλάτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Βάζετε τις πίτες σε ένα ταψί, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τραγανές. Σερβίρετε το χούμους μαζί με τις τραγανές πίτες.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb