10708139 – baking star shape christmas cookies, selective focus
clock icon
40'

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σαν μελομακάρονα

Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 200ml Σιρόπι Αγαύης Sunny Via
  • 2 αβγά, τους κρόκους
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο

Tips

  • Όταν βγουν τα μπισκότα από το φούρνο ίσως νομίζετε ότι είναι άψητα, γιατί είναι πολύ μαλακά. Ωστόσο μην τα ψήσετε για περισσότερη ώρα, έτσι πρέπει να είναι γιατί μετά από 10 λεπτά που τα αφήνετε και κρυώνουν, σκληραίνουν.

Μοσχοβολιστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα που φτιάχνουμε χρησιμοποιώντας Σιρόπι Αγαύης Sunny Via αντί για ζάχαρη. Θα σάς αρέσουν τόσο που θα θέλετε να τα φτιάχνετε όλο το χρόνο!

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τους κρόκους και το Σιρόπι Αγαύης μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαστούνια και τα τυλίγετε με μεμβράνη. Τοποθετείτε τα μπαστούνια για 1 ώρα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ρηχό ταψί και πλάθετε τα μπισκότα στο μέγεθος και σχήμα που επιθυμείτε. Αφήνετε αποστάσεις μεταξύ τους και ψήνετε στον αέρα για 15 λεπτά.
Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν πριν σερβίρετε.
Όταν κρυώσουν μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να βουτήξετε τη μισή επιφάνειά τους σε λιωμένη κουβερτούρα. Στη δεύτερη περίπτωση τα αφήνετε να στεγνώσουνκαλά πριν τα σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τους κρόκους και το Σιρόπι Αγαύης μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2

Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαστούνια και τα τυλίγετε με μεμβράνη. Τοποθετείτε τα μπαστούνια για 1 ώρα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ρηχό ταψί και πλάθετε τα μπισκότα στο μέγεθος και σχήμα που επιθυμείτε. Αφήνετε αποστάσεις μεταξύ τους και ψήνετε στον αέρα για 15 λεπτά.

Βήμα 4

Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν πριν σερβίρετε.

Βήμα 5

Όταν κρυώσουν μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να βουτήξετε τη μισή επιφάνειά τους σε λιωμένη κουβερτούρα. Στη δεύτερη περίπτωση τα αφήνετε να στεγνώσουνκαλά πριν τα σερβίρετε.