kormos sokolatas
clock icon
55'

Χριστουγεννιάτικος κορμός

Υλικά

    Για το παντεσπάνι

  • 4 αβγά
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 140γρ. Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του χαρτιού ψησίματος
  • Για τη γέμιση και τη διακόσμηση

  • 1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 400ml γάλα
  • 125γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 100ml κρέμα γάλακτος καλά ζεσταμένη
  • 2 κουτ. σούπας Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
  • λίγη Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ

Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Γαλλίας είναι ένα κι ένα και για το δικό μας γιορτινό τραπέζι. Το γεμίζετε με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ και το επικαλύπτετε με κουβερτούρα για ακόμη πιο λαχταριστή γεύση.

Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC στον αέρα. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά περίπου, μέχρι το μίγμα να γίνει λευκό και αφράτο. Προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο, χτυπάτε για λίγο ακόμα και σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ. Κοσκινίζετε τη Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ και την ενσωματώνετε σταδιακά στο μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στρώνετε ένα ρηχό ορθογώνιο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλείφετε το χαρτί με λίγο αραβοσιτέλαιο. Ρίχνετε το μίγμα για το παντεσπάνι, ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα και ψήνετε για 15-20 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζετε το παντεσπάνι, ακουμπάτε πάνω του ένα καθαρό αντικολλητικό χαρτί και το αναποδογυρίζετε προσεκτικά. Τραβάτε και πετάτε το πάνω αντικολλητικό χαρτί. Πιάνετε το παντεσπάνι από τη μικρή πλευρά μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε ρολό. Το αφήνετε τυλιγμένο να κρυώσει εντελώς, για να πάρει το σχήμα του ρολού.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Ξετυλίγετε το ρολό του παντεσπανιού αφαιρώντας προσεκτικά το χαρτί. Αλείφετε όλη την επιφάνεια του με την έτοιμη κρέμα. Τυλίγετε προσεκτικά ξανά σε ρολό. Το τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος με τη ραφή προς τα κάτω.
Λιώνετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και προσθέτετε την ζεστή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μίγμα και αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν καλύψετε με αυτό όλη την επιφάνεια του κορμού. Πασπαλίζετε με Κουβερτούρα σε Νιφάδες και λίγη Άχνη Ζάχαρη και τελειώνετε με 1 τσαμπί μύρτιλα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC στον αέρα. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά περίπου, μέχρι το μίγμα να γίνει λευκό και αφράτο. Προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο, χτυπάτε για λίγο ακόμα και σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ. Κοσκινίζετε τη Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ και την ενσωματώνετε σταδιακά στο μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 2

Στρώνετε ένα ρηχό ορθογώνιο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλείφετε το χαρτί με λίγο αραβοσιτέλαιο. Ρίχνετε το μίγμα για το παντεσπάνι, ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα και ψήνετε για 15-20 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζετε το παντεσπάνι, ακουμπάτε πάνω του ένα καθαρό αντικολλητικό χαρτί και το αναποδογυρίζετε προσεκτικά. Τραβάτε και πετάτε το πάνω αντικολλητικό χαρτί. Πιάνετε το παντεσπάνι από τη μικρή πλευρά μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε ρολό. Το αφήνετε τυλιγμένο να κρυώσει εντελώς, για να πάρει το σχήμα του ρολού.

Βήμα 3

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Ξετυλίγετε το ρολό του παντεσπανιού αφαιρώντας προσεκτικά το χαρτί. Αλείφετε όλη την επιφάνεια του με την έτοιμη κρέμα. Τυλίγετε προσεκτικά ξανά σε ρολό. Το τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος με τη ραφή προς τα κάτω.

Βήμα 4

Λιώνετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και προσθέτετε την ζεστή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μίγμα και αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν καλύψετε με αυτό όλη την επιφάνεια του κορμού. Πασπαλίζετε με Κουβερτούρα σε Νιφάδες και λίγη Άχνη Ζάχαρη και τελειώνετε με 1 τσαμπί μύρτιλα.