xilomeni-kotosoupa-psi
clock icon
60'

Χυλωμένη κοτόσουπα με δύο υλικά

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο βιολογικό ή ελευθέρας βοσκής σε μερίδες
  • ¾ από μια συσκευασία χοντρό φιδέ
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Κι όμως, πόση νοστιμιά μπορούν να μαγειρέψουν δύο μονάχα καλά-υλικά! Το μυστικό της συνταγής, το βιολογικό ή ελευθέρας βοσκής κοτόπουλο που κάνει τον πιο πλούσιο ζωμό και ο χοντρός φιδές, που δεν θυμίζει αρρώστια, αλλά τη γεύση ενός υπέροχου, παραγνωρισμένου ζυμαρικού.

Βάζετε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, τόσο όσο να το σκεπάζει καλά. Το βράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνετε τον φιδέ και τον μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει. Θέλουμε μια πολύ χυλωμένη σούπα, οπότε αν περισσεύουν ζουμάκια, τα αφήνετε να εξατμιστούν. Σερβίρετε με λεμόνι και πασπαλίζετε με πιπέρι.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, τόσο όσο να το σκεπάζει καλά. Το βράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Ρίχνετε τον φιδέ και τον μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει. Θέλουμε μια πολύ χυλωμένη σούπα, οπότε αν περισσεύουν ζουμάκια, τα αφήνετε να εξατμιστούν. Σερβίρετε με λεμόνι και πασπαλίζετε με πιπέρι.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή