MIKRES-brousketes-me-psites-garidoules
clock icon
25'

Ψητές μαριναρισμένες γαρίδες πάνω σε ψωμάκι

Υλικά

  • 12 μέτριες γαρίδες, ξεφλουδισμένες, ωμές
  • 30γρ. φρέσκο τζίντζερ κοπανισμένο στο γουδί
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 φετούλες ψωμιού
  • αλάτι

Ένα μεζεδάκι με πλούσια γεύση και άρωμα που ταιριάζει ωραία με ένα καραφάκι τσίπουρο. Σερβίρεται ωραία και σε φιλικό τραπέζι ως ορεκτικό.

Ανακατεύετε το κοπανισμένο τζίντζερ, το λάιμ και τον κόλιανδρο μαζί με λίγο αλάτι και αραιώνετε το μίγμα με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Μαρινάρετε τις γαριδούλες για 6 ώρες μέσα στο μίγμα.
Φρυγανίζετε τις 6 φέτες ψωμιού σε τοστιέρα ή τηγάνι αντικολλητικό και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μαριναρισμένες γαρίδες. Τις σβήνετε με τη μαρινάδα και αφήνετε να πήξει η σάλτσα.
Βάζετε πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού δύο γαρίδες και περιχύνετε με λίγη από τη σάλτσα. Συνοδεύετε το μεζεδάκι σας με παγωμένο τσίπουρο.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε το κοπανισμένο τζίντζερ, το λάιμ και τον κόλιανδρο μαζί με λίγο αλάτι και αραιώνετε το μίγμα με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Μαρινάρετε τις γαριδούλες για 6 ώρες μέσα στο μίγμα.

Βήμα 2

Φρυγανίζετε τις 6 φέτες ψωμιού σε τοστιέρα ή τηγάνι αντικολλητικό και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

Βήμα 3

Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μαριναρισμένες γαρίδες. Τις σβήνετε με τη μαρινάδα και αφήνετε να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 4

Βάζετε πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού δύο γαρίδες και περιχύνετε με λίγη από τη σάλτσα. Συνοδεύετε το μεζεδάκι σας με παγωμένο τσίπουρο.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή