psitos Ksifias
clock icon
25'

Ψητός ξιφίας με φρέσκια σάλτσα ντομάτας

Υλικά

  • 4 φέτες ξιφία
  • 6 ντομάτες ώριμες
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο
  • 1 κόκκινη πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • λίγο ελαιόλαδο

Ένα υπέροχο πιάτο με βάση το ψάρι που συνδυάζεται με ωραία ζουμερή ντομάτα.

Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπερίτσα, τον κόλιανδρο και τις ντομάτες.
Τα ρίχνετε όλα σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε τη σάλτσα και αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τη γεύση σας.
Αφήνετε τα αρώματα της σάλτσας να αναμιχθούν καλά και στο μεταξύ ετοιμάζετε το ψάρι. Το αλείφετε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε στο γκριλ ή στη σχάρα για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Σερβίρετε τις φέτες ξιφία σε πιάτα με τη σάλτσα ντομάτας από πάνω και γαρνίρετε με δύο τρία φυλλαράκια κόλιανδρου.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τίνα Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπερίτσα, τον κόλιανδρο και τις ντομάτες.

Βήμα 2

Τα ρίχνετε όλα σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε τη σάλτσα και αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τη γεύση σας.

Βήμα 3

Αφήνετε τα αρώματα της σάλτσας να αναμιχθούν καλά και στο μεταξύ ετοιμάζετε το ψάρι. Το αλείφετε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε στο γκριλ ή στη σχάρα για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Βήμα 4

Σερβίρετε τις φέτες ξιφία σε πιάτα με τη σάλτσα ντομάτας από πάνω και γαρνίρετε με δύο τρία φυλλαράκια κόλιανδρου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τίνα Webb