OliveMagazine

Άλειμμα από ψητά κρεμμύδια με ελαιόλαδο και θρούμπι

Άλειμμα από ψητά κρεμμύδια με ελαιόλαδο και θρούμπι

Μερίδες:600-700 γρ.
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε κόκκους
  • 1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι, σε κόκκους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα, σπασμένες
  • 4-5 κλωνάρια φρέσκο θρούμπι ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • θαλασσινό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε στη μέση. Τα τοποθετείτε με το κομμένο μέρος προς τα πάνω, ραντίζετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με το θρούμπι. Προσθέτετε τον κόλιανδρο, το πιπέρι, το σκόρδο και πασπαλίζετε με θαλασσινό αλάτι.

Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον φούρνο για 40΄ μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κρεμμύδια. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5΄-8΄ μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Χτυπάτε τα κρεμμύδια στο μούλτι, προσθέτετε τα υγρά του ταψιού και τα πολτοποιείτε μέχρι να λιώσουν καλά.

Διατηρείτε τον πολτό σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο για 1 μήνα στο ψυγείο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο