OliveMagazine

Άσπρο κριθαράκι με ξινομυζήθρα και άνηθο

Άσπρο κριθαράκι με ξινομυζήθρα και άνηθο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 νεροπότηρο κριθαράκι χοντρό
  • 100γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί. Ρίχνετε μέσα το κριθαράκι και το σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει η κατσαρόλα.

Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας καλά, αλατίζετε και πιπερώνετε. Ανακατεύετε μέχρι το φαγητό να πάρει βράση στην κατσαρόλα.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε το κριθαράκι μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό. Να ανακατεύετε συχνά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος γιατί το κριθαράκι κολλάει εύκολα στην κατσαρόλα.

Μόλις μαγειρευτεί το αφήνετε να κρυώσει λιγάκι για 10 λεπτά και ρίχνετε μέσα τον άνηθο. Ανακατεύετε και στη συνέχεια ρίχνετε την ξινομυζήθρα. Κάνετε ένα τελευταίο απαλό ανακάτεμα στο κριθαράκι ώστε να πάρει γεύση από το τυρί και τον άνηθο και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr