OliveMagazine

Έγχρωμοι ελέφαντες φασόλια «σουβλάκια»

Έγχρωμοι ελέφαντες φασόλια «σουβλάκια»

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350γρ. έγχρωμοι ελέφαντες φασόλια Πρεσπών ή Καστοριάς
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρεδάκια 2εκ.
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε καρεδάκια 2εκ.
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε καρεδάκια 2εκ.
  • 180γρ. σύγκλινο, σε πολύ λεπτές φέτες και σε καρεδάκια 2εκ.
  • 1 αβγό χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας νερό
  • 1-1½ φλιτζάνι (περίπου) φρυγανιά τριμμένη
  • λίγη πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • λεπτά καλαμάκια (ή μακριές οδοντογλυφίδες) για σουβλάκια
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουλιάζετε τα φασόλια αποβραδίς και τα στραγγίζετε. Τα βράζετε σε αρκετό νερό για 45-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν ολόκληρα, χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζετε καλά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα.

Περνάτε στο κάθε καλαμάκι 5-6 φασόλια εναλλάξ με τις χρωματιστές πιπεριές και το σύγκλινο. Κατόπιν, βουτάτε τα καλαμάκια στο χτυπημένο αβγό και μετά τα τυλίγετε στην τριμμένη φρυγανιά.

Τα τηγανίζετε λίγα λίγα σε μπόλικο λάδι γυρίζοντάς τα προσεκτικά για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Σερβίρονται ζεστά, γαρνιρισμένα με φέτες λεμονιού.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα στη φρυγανιά για μια ξεχωριστή γεύση.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr