OliveMagazine

Εύκολα καναπεδάκια με γαλλική μπαγκέτα, φέτα και ζαμπόν

Εύκολα καναπεδάκια με γαλλική μπαγκέτα, φέτα και ζαμπόν

Μερίδες:για 2 μπαγκέτες
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 μπαγκέτες γαλλικές
  • 500γρ. τυρί φέτα ή μανούρι σπασμένο με πιρούνι
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 4-5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες, διατηρημένες σε βάζο, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε την κάθε μπαγκέτα στα 3 και αφαιρείτε την ψίχα με τα δάχτυλα. Την κρατάτε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζετε τη φέτα με το γιαούρτι, το ζαμπόν, την πάπρικα, την πιπεριά και το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.

Γεμίζετε τα κομμάτια της κάθε μπαγκέτας με το μίγμα. Τα τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τα βάζετε 1 ωρίτσα στην κατάψυξη για να σφίξουν.

Βγάζετε τα κομμάτια από την κατάψυξη, τα κόβετε σε φέτες και σερβίρετε σε πιατέλες.

Tips

Μπορείτε να μοιράσετε το μίγμα γιαούρτι-φέτα σε διαφορετικά μπολ και αντίστοιχα να μοιράσετε και τα υπόλοιπα υλικά σας όπως εσείς θέλετε για να φτιάξετε περισσότερα από 1 μίγματα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο