OliveMagazine

Αβγά με σπανάκι

Αβγά με σπανάκι

Μερίδες: 3
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 6 αβγά
  • 4-5 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Ρίχνετε το σπανάκι ψιλοκομμένο, αλατίζετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί και να πιει τα υγρά που θα βγάλει.

Με ένα πιρούνι, δημιουργείτε έξι λακκούβες στο σπανάκι έτσι ώστε να χωρέσει μέσα τους το κάθε αβγό. Σπάζετε εκεί μέσα προσεκτικά τα αβγά για να μην διαλυθούν, προσθέτετε τον άνηθο και λίγο αλάτι, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και αφήνετε τα αβγά να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά και να πήξουν. Σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, συνοδεύετε με καλό ψωμί.

Food Styling – Φωτογραφία: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο