OliveMagazine

Αβγά scrambled

Αβγά scrambled

Μερίδες:1
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 1 μεγάλη κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • σχοινόπρασο, το πράσινο από κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ή μαϊντανό για το γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη και γρήγορες κινήσεις πολύ καλά τα αβγά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ξαναχτυπάτε.

Ζεσταίνετε ελαφρά το αντικολλητικό τηγάνι, φροντίζοντας να μην είναι μεγάλο για την ποσότητα των αβγών που θα βάλετε.

Βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτετε τα χτυπημένα αβγά. Με ξύλινη σπάτουλα ανακατεύετε συνεχώς και υπομονετικά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μόλις δείτε ότι το ασπράδι αρχίζει να πήζει τα κατεβάζετε από τη φωτιά ακόμη ρευστά, για να βγουν αφράτα και όχι στεγνά σαν σφουγγάρι.

Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό, σχοινόπρασο ή το πράσινο μέρος από φρέσκο κρεμμυδάκι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο