OliveMagazine

Αβγοσαλάτα με αγκινάρες και αρακά

Αβγοσαλάτα με αγκινάρες και αρακά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 καρδιές αγκινάρας
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πάρα πολύ ψιλοκομμένα
  • 6 αβγά κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι ελιές θρούμπες
  • τουφίτσες από άνηθο και μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο (δεν χρειάζεται βράσιμο)
  • Για τη σος

  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεματάτε τις καρδιές αγκινάρας al dente και τις κόβετε σε φέτες μόλις κρυώσουν.

Χτυπάτε στο γουδί το μαραθόσπορο και ενώνετε σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά της σος.

Βάζετε σε μια σαλατιέρα τις αγκινάρες, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές, τον αρακά και τα μυρωδικά, αλατίζετε ελαφρά και ενώνετε με τα ¾ της σος. Απλώνετε ομοιόμορφα τα αβγά, τα αλατοπιπερώνετε και με ένα μικρό κουταλάκι μοιράζετε πάνω τους τη σος που περίσσεψε.

Φωτογραφία: Γιωργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr