OliveMagazine

Αβγοσαλάτα με πέστο φρέσκων μυρωδικών

Αβγοσαλάτα με πέστο φρέσκων μυρωδικών

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:8'
Έτοιμο σε:18'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 10 αβγά σφιχτά κομμένα στη μέση
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
  • Για το πέστο

  • 1 ματσάκι από διάφορα μυρωδικά (άνηθο, βασιλικό, δυόσμο, μυρώνια, φρέσκο κόλιανδρο, μαϊντανό, κάρδαμο)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε στο multi τα μυρωδικά ψιλοκομμένα με το σκόρδο και το ελαιόλαδο.

Μόλις λιώσουν, προσθέτετε το χυμό λεμόνι, το ξύσμα, το αλάτι και ίσως λίγο παραπάνω ελαιόλαδο αν σας βγει πολύ σφιχτό το μίγμα.

Στη σαλατιέρα, ανακατεύετε με απαλές κινήσεις το πέστο με τα αβγά, πασπαλίζετε με τα κρεμμυδάκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr