OliveMagazine

Αβγοφέτες γεμιστές με σοκολάτα, αχλάδι και κρέμα φιστικιού

Αβγοφέτες γεμιστές με σοκολάτα, αχλάδι και κρέμα φιστικιού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις αβγοφέτες

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 αχλάδια
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα
  • Για την κρέμα φιστικιού

  • 100γρ. φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο μαλακό
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για το κουρκούτι

  • 2 αβγά
  • 250ml γάλα φρέσκο
  • 1½ κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή ή καστανή
  • Για το σερβίρισμα

  • λίγη ζάχαρη άχνη
  • λίγα φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για την κρέμα φιστικιού: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε πολύ καλά και κρατάτε την κρέμα στην άκρη.

Για τις αβγοφέτες: Καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τα αχλάδια. Απλώνετε σε μια επιφάνεια τις τέσσερις φέτες ψωμί, τις αλείφετε με τη μισή ποσότητα της κρέμας φιστικιού και στη συνέχεια τοποθετείτε πάνω τις φέτες αχλαδιού.

Σπάτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τα μοιράζετε πάνω από τα αχλάδια. Απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα φιστικιού στις άλλες τέσσερις φέτες και σκεπάζετε με αυτές τις φέτες το αχλάδι και τη σοκολάτα, πιέζετε ελαφρώς για να κολλήσουν και τις αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε όλα τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Βουτάτε μέσα κάθε τοστ για λίγα δευτερόλεπτα και τα βγάζετε.

Βάζετε σε ένα τηγάνι λίγο από το βούτυρο να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και ψήνετε ένα ένα τα τοστ για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα τοστ.

Βγάζετε τα τοστ σε πιατέλα, τα κόβετε στη μέση, τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη, φιστίκια Αιγίνης και σερβίρετε. Τρώγονται ζεστά. Συνοδεύετε με όση κρέμα φιστικιού περίσεψε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο