OliveMagazine

Αβγοφέτες με μπανάνες και φράουλες (pain perdu)

Αβγοφέτες με μπανάνες και φράουλες (pain perdu)

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250ml γάλα πλήρες
  • 250ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 60γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 5 κρόκους αβγών
  • 8 φέτες ψωμί ή μπριός ή τσουρέκι
  • Για το σερβίρισμα

  • φρέσκα φρούτα της επιλογής σας όπως φράουλες και μπανάνες
  • λίγο μέλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε με σύρμα τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών.

Κόβετε κι ανοίγετε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και μετά, χρησιμοποιώντας ένα μυτερό μαχαιράκι, “ξύνετε” τα σποράκια που βρίσκονται στο εσωτερικό της. Τα ρίχνετε στο γάλα μαζί με το λοβό.

Βράζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη φρέσκια βανίλια.

Αφαιρείτε το λοβό από το μίγμα όταν αυτό βράσει και ρίχνετε το μίγμα των κρόκων. Ανακατεύετε σιγά-σιγά ώστε να μην δημιουργηθεί αφρός, και βουτάτε τις φέτες μπριός ή τοστ.

Τηγανίζετε σε ελαφρώς βουτυρωμένο, καυτό τηγάνι και από τις δυο πλευρές. Σερβίρετε με φρούτα της επιλογής σας και λίγο μέλι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr