OliveMagazine

Αβγόπιτα με βραστά αβγά, μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού

Αβγόπιτα με βραστά αβγά, μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 έτοιμη ζύμη τάρτας ή ζύμη κουρού
  • 6 αβγά βραστά καθαρισμένα, σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 150γρ. μανιτάρια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
  • 150γρ. κασέρι, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 400ml γιαούρτι
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και λαδώνετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 30εκ.. Ανοίγετε τη ζύμη στο μέγεθος της ταρτιέρας και τη στρώνετε καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα του σκεύους. Τρυπάτε τον πάτο και τα τοιχώματα με πιρούνι και την ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Αφήνετε λίγο να κρυώσει.

Στο μεταξύ, σοτάρετε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάζετε και τη σάλτσα γιαουρτιού: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα και τη βάζετε σε χαμηλή φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πάρει βράση. Τότε σβήνετε τη φωτιά.

Στρώνετε τις ροδέλες των αβγών στην προψημένη ζύμη και τα αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείτε τα μανιτάρια πάνω από τα αβγά και σκορπίζετε το κασέρι από πάνω. Περιχύνετε τη γέμιση με τη σάλτσα γιαουρτιού και πασπαλίζετε την επιφάνεια με την κεφαλογραβιέρα.

Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 8-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει λίγο το τυρί. Σερβίρεται ζεστή.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο