OliveMagazine

Αβοκάντο με αρωματικό ελαιόλαδο

Αβοκάντο με αρωματικό ελαιόλαδο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 αβοκάντο ώριμα
  • 1 μικρό μπουκάλι αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  • σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι κομμένο στη μέση
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε βαθιά την περιφέρεια των αβοκάντο κατά μήκος, φέρνοντας το μαχαίρι γύρω γύρω μέχρι να φτάσετε στο κουκούτσι τους. Τα πιάνετε ένα ένα και με τα δυο σας χέρια και τα στρίβετε σαν να θέλετε να ανοίξετε ένα βάζο. Τα ανοίγετε και αφαιρείτε το κουκούτσι τους. Τα απλώνετε σε ένα δίσκο.

Στύβετε από πάνω το λεμόνι, περιχύνετε με μπόλικο ελαιόλαδο να γεμίσουν οι κοιλότητες των κουκουτσιών, πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με ένα κουταλάκι του γλυκού.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr