OliveMagazine

Αγγλικό πρωινό

Αγγλικό πρωινό

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
  • 4 λουκάνικα τσιπολάτα ή άλλα μικρά λουκάνικα χοιρινά ή μοσχαρίσια
  • 4 φέτες μπέικον
  • 4 μανιτάρια μεγάλα πορτομπέλο, σε φέτες
  • 400 γρ. φασόλια λευκά από κονσέρβα
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • μερικές σταγόνες Tabasco (προαιρετικά)
  • 2 αυγά
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα λουκάνικα για 5΄ ή μέχρι να ροδίσουν. Σπρώχνουμε τα λουκάνικα στη μία πλευρά του σκεύους, προσθέτουμε το μπέικον στην άλλη και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Όταν τα λουκάνικα και το μπέικον μαγειρευτούν, τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και λίγο λάδι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και αυτά στο πιάτο με τα λουκάνικα και το μπέικον. Κατόπιν ρίχνουμε τα φασόλια στο τηγάνι μαζί με το υγρό τους και με τις ντομάτες, το σκόρδο και το θυμάρι. Σιγοβράζουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες. Προσθέτουμε την πάπρικα, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 10΄-15΄ να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

Τοποθετούμε τα λουκάνικα, το μπέικον και τα μανιτάρια στα φασόλια, κάνουμε τρύπες και ρίχνουμε από ένα αυγό. Καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5΄-8΄ ή μέχρι να ψηθούν τα αυγά. Ραντίζουμε με λίγο Tabasco αν θέλουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο