OliveMagazine

Αγγουράκια τουρσί

Αγγουράκια τουρσί

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:10'
Χρόνος αναμονής:15 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μικρά αγγουράκια για τουρσί
  • 250γρ. αλάτι
  • 1.500ml ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης, σε μικρά κομμάτια
  • 6 μικρές ξερές πιπερίτσες
  • 6 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 4-5 κεδροκούκουτσα
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη βάζετε τα αγγουράκια και το αλάτι και τα αφήνετε κατά μέρος για 12-14 ώρες.

Ξεπλένετε τα αγγουράκια από το αλάτι και τα βάζετε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και 2 κουταλιές από το ξίδι. Τα αφήνετε εκεί για 1 ώρα.

Μοιράζετε τα αγγουράκια σε αποστειρωμένα βάζα και σκορπίζετε ισόποσα τα μπαχαρικά, τις πιπερίτσες, το σκόρδο και τα μυρωδικά.

Γεμίζετε τα βάζα με το ξίδι και κλείνετε καλά. Αφήνετε τα βαζάκια σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Tips

Αγγουράκια για τουρσί θα βρείτε στη λαϊκή ή μπορείτε να τα παραγγείλετε από τον μανάβη σας.


Τα κεδροκούκουτσα ή αλλιώς άρκευθος (Juniperi Fructus) είναι καρποί με σχετικά γλυκόπικρη γεύση και ευχάριστο πικάντικο άρωμα, κατάλληλοι για να αρωματίσουμε τα φαγητά μας αλλά και αλκοολούχα ποτά, κυρίως τζιν και λικέρ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr