OliveMagazine

Αγγουροσαλάτα με τηγανητή κάππαρη

Αγγουροσαλάτα με τηγανητή κάππαρη

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 αγγούρια μεγάλα καθαρισμένα
  • ⅓ φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • αλάτι
  • Για την τηγανητή κάππαρη

  • ½ φλιτζάνι κάππαρη
  • κορνφλάουρ (σχεδόν 2 κουτ. σούπας)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 1 κουτ. σούπας κόκκινο ξίδι από κρασί
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι άσπρο φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε την κάππαρη: Αν είναι αλμυρή, τη μουσκεύετε για 1 ώρα σε καθαρό νερό για να ξαλμυρίσει και τη σουρώνετε. Την πασπαλίζετε με το κορνφλάουρ μέχρι να σκεπαστεί καλά και την τινάζετε σε σουρωτήρι για να φύγει το παραπανίσιο.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα την κάππαρη. Την κινείτε ώστε να απλωθεί στην επιφάνεια του τηγανιού και να είναι σε ένα επίπεδο. Χαμηλώνετε τη φωτιά, την τηγανίζετε για 1-2 λεπτά μέχρι να ξανθίνει και τη μεταφέρετε σε μπολ. Την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Κόβετε στο μεταξύ τα αγγούρια μακρόστενα, σαν μακριά σπιρτόξυλα αν έχετε το ειδικό εργαλείο ή σε λεπτές ροδέλες, τα αλατίζετε, τα ανακατεύετε με τα χέρια και τα βάζετε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά. Τα πιέζετε με ξύλινη κουτάλα για να βγουν τα παραπανίσια υγρά. Aνακατεύετε με το δυόσμο.

Χτυπάτε τα υλικά της βινεγκρέτ και περιχύνετε τα αγγουράκια. Ανακατεύετε καλά και τα μοιράζετε σε τέσσερα μπολ. Μοιράζετε τα κομμένα ντοματίνια και γαρνίρετε με την τηγανητή κάππαρη.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr