OliveMagazine

Αγκινάρες με ανθότυρο στο φούρνο

Αγκινάρες με ανθότυρο στο φούρνο

Μερίδες:3-4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 μεγάλες ολόκληρες αγκινάρες, βρασμένες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο θρυμματισμένο
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη + λίγη επιπλέον
  • 4 κλαδάκια άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο για το ταψί
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της γέμισης.

Σε λαδωμένο ταψί, βάζετε τις αγκινάρες , τις αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τις γεμίζετε με το μίγμα της γέμισης. Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και την επιπλέον γραβιέρα.

Ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Mατίνα Πετρουτσά

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr