OliveMagazine

Αγκινάρες με σκόρδο και μυρωδικά

Αγκινάρες με σκόρδο και μυρωδικά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 80 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ.σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 ml έξτρα παρθένο  ελαιόλαδο
  • 800 γρ. αγκινάρες, καθαρισμένες
  • 1 καρότο, χοντροκομμένο
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 50 ml χυμό λεμονιού
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά μαζί με το σκόρδο και 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τις αγκινάρες σε ένα μεγάλο μπολ και τις περιχύνουμε με το μείγμα. Τις «τρίβουμε» με τα χέρια να αλειφθούν καλά.

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα τοποθετούμε τις αγκινάρες τη μία δίπλα στην άλλη και προσθέτουμε το καρότο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρασί, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5’, κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 35’ μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Σερβίρουμε τις αγκινάρες όσο είναι ζεστές πασπαλίζοντας με φρέσκα μυρωδικά και περιχύνοντας με επιπλέον χυμό λεμονιού αν θέλουμε.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Κάντε αυτό το πιάτο ακόμα πιο χορταστικό, προσθέτοντας και δύο πατάτες κομμένες κυδωνάτες. Θα τις ρίξετε στο μπολ με τις αγκινάρες και θα τις τοποθετήσετε ανάμεσα στις αγκινάρες στην κατσαρόλα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο