Διαδικασία
Σε αλατισμένο νερό ζεματάτε για 3-4 λεπτά τις αγκινάρες. Τις στραγγίζετε.
Για τη μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο, το ανακατεύετε με το αλεύρι, ρίχνετε το γάλα σταδιακά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Εκτός φωτιάς, προσθέτετε το τυρί, το αβγό και το μοσχοκάρυδο, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Απλώνετε στον πάγκο τα φύλλα και βουτυρώνετε το κάθε ένα ξεχωριστά. Στρώνετε τη φόρμα με τα φύλλα.
Απλώνετε πρώτα την μπεσαμέλ, μετά τις αγκινάρες με τον μαϊντανό και τελευταίο τον κιμά. Σκεπάζετε με τα φύλλα που περισσεύουν και βουτυρώνετε την επιφάνεια.
Ψήνετε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Mατίνα Πετρουτσά