OliveMagazine

Αγκιναροπιτάκια

Αγκιναροπιτάκια

Μερίδες:για 20 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο (450γρ.) σφολιατάκια στρογγυλά
  • 180γρ. καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα, στραγγισμένες καλά και κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό, άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα και ανακατεμένα
  • 6 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι Κρήτης τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι ανθότυρο ή μυζήθρα Κρήτης θρυμματισμένα
  • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού νερό
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις αγκινάρες με τα τυριά, τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετείτε στο κέντρο από κάθε σφολιατάκι ένα κουταλάκι γλυκού από το μίγμα που ετοιμάσατε. Διπλώνετε σε μισοφέγγαρο και κλείνετε το κάθε σφολιατάκι καλά στις άκρες με πιρούνι.

Τοποθετείτε τα σφολιατάκια σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφετε με τον κρόκο αβγού. Τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο