OliveMagazine

Αγραφιώτικα τσιγαριαστά βλίτα

Αγραφιώτικα τσιγαριαστά βλίτα

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό βλίτα, καθαρισμένα, πλυμένα καλά
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο κατσικίσιο, φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 150γρ. φέτα θρουλιασμένη
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, ζεματίζετε τα βλίτα για 5-6 λεπτά περίπου, ίσα ίσα να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν τραγανά. Τα σουρώνετε και τα περνάτε από κρύο νερό για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το κατσικίσιο βούτυρο και ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι. Το σοτάρετε ώσπου να ροδίσει ελαφρώς, προσθέτετε τα βλίτα και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να εξατμιστεί το νερό τους.

Μόλις στερεοποιηθεί το μίγμα, ρίχνετε τη φέτα και ανακατεύετε μία τελευταία φορά. Αδειάζετε τα χόρτα σε πιατέλα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Αν δεν καταφέρετε να βρείτε κατσικίσιο βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αγελαδινό, μόνο που πρέπει να το αφήσετε να ζεσταθεί καλά, μπας και βγάλει κανένα άρωμα. Και βέβαια, σε περίπτωση αυξημένης χοληστερίνης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο. Αν προσθέσετε και μία κουταλιά πελτέ, η συνταγή θα σας ταξιδέψει προς Κρήτη μεριά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr