OliveMagazine

Αγριογούρουνο στιφάδο

Αγριογούρουνο στιφάδο

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:3:0'
Έτοιμο σε:3:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.200γρ. αγριογούρουνο, σε κομμάτια
  • 1 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κιλά κρεμμυδάκια κοκκάρια
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 3-4 γαρίφαλα
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 πρέζα πιπέρι μαύρο σε κόκκους
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 πρέζα ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 3-4 ντομάτες αποφλοιωμένες, τριμμένες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κοκκάρια για 10-15 λεπτά. Μόλις ξανθύνουν, προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και συνεχίζετε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά.

Παράλληλα αλατοπιπερώνετε το κρέας και το αλευρώνετε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας. Μόλις τα κομμάτια θωρακιστούν και πάρουν ωραίο χρώμα, τα μεταφέρετε με μια τρυπητή κουτάλα στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.

Προσθέτετε τους κόκκους του πιπεριού, το κύμινο, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε μέσα τον πελτέ ντομάτας και σβήνετε με το ξίδι και το κρασί. Κατόπιν, προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, δύο φλιτζάνια νερό, ανακατεύετε ξανά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι.

Μόλις το φαγητό πάρει μια-δυο βράσεις μεταφέρετε την κατσαρόλα στον φούρνο και ψήνετε το κρέας για 2,5 ώρες περίπου ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά και η σάλτσα να μελώσει. Ανά διαστήματα βγάζετε και κουνάτε την κατσαρόλα χωρίς να ανακατέψετε με κουτάλα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Φωτογραφία: studiom.com - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κ. Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr