OliveMagazine

Αιγυπτιακή μελιτζανοσαλάτα

Αιγυπτιακή μελιτζανοσαλάτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες, σε κυβάκια
  • ½ κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα πλατύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τις μελιτζάνες, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και το αλάτι και σοτάρετε μέχρι οι μελιτζάνες να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το ντοματάκι και τη ζάχαρη και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Μόλις κατεβάσετε τη μελιτζανοσαλάτα από τη φωτιά προσθέτετε το πιπέρι και το μαϊντανό. Τρώγεται κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr