egiptiaki melitzanosalata psi
clock icon
30'

Αιγυπτιακή μελιτζανοσαλάτα

Υλικά

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες, σε κυβάκια
  • ½ κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Με τη ζεστασιά του κύμινου, της πάπρικας και τη φρεσκάδα του μαϊντανού, μια σαλάτα που ευωδιάζει «χίλιες και μια νύχτες». Ταιριάζει πάνω σε μια μπρουσκέτα με ένα λευκό τυρί, όπως μανούρι, τρώγεται σαν σαλάτα με ζεστές αραβικές πιτούλες αλλά και σαν πουρές συνοδευτικός σε κοτόπουλο ή ψάρι.

Σε ένα πλατύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τις μελιτζάνες, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και το αλάτι και σοτάρετε μέχρι οι μελιτζάνες να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το ντοματάκι και τη ζάχαρη και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Μόλις κατεβάσετε τη μελιτζανοσαλάτα από τη φωτιά προσθέτετε το πιπέρι και το μαϊντανό. Τρώγεται κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα πλατύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τις μελιτζάνες, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και το αλάτι και σοτάρετε μέχρι οι μελιτζάνες να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Προσθέτετε το ντοματάκι και τη ζάχαρη και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Μόλις κατεβάσετε τη μελιτζανοσαλάτα από τη φωτιά προσθέτετε το πιπέρι και το μαϊντανό. Τρώγεται κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή