OliveMagazine

Αλευρόπιτα από τα Ζαγόρια

Αλευρόπιτα από τα Ζαγόρια

Μερίδες: για 1 στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αβγά
  • 250γρ. φέτα τριμμένη
  • 150γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • πιπέρι (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το βούτυρο στο ταψί και το βάζετε σε κρύο φούρνο. Ανάβετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ετοιμάζετε το κουρκούτι.

Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, εκτός από τη φέτα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Βγάζετε το πυρωμένο ταψί με το λιωμένο, καυτό βούτυρο από το φούρνο και ρίχνετε αμέσως μέσα το μίγμα. Γυρίζετε το ταψί ώστε το μίγμα να πάει παντού και να έχει το ίδιο πάχος. Σκορπάτε από πάνω το τυρί και το πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι.

Βάζετε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνετε την αλευρόπιτα στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει από πάνω. Σερβίρεται ζεστή.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Έλενα Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr